tisdag 6 september 2011

studier och sånt

Nu har jag ungefär två och en halv vecka bakom mig av studier här vid Johannelund. Och jag kan, till min stora lättnad, säga att jag trivs! Jag trivs med studierna. Vi har inte så många föreläsningar per vecka än så länge, men däremot ganska mycket självstudier. Och det är rätt krävande, vilket var vad jag också ville ha. Det har ju gått några år sedan jag studerade sist, så nu tycker jag att det typ är jätteroligt (nå nej) med inlämningsuppgifter och sånt... ;)

Jag trivs också väldigt bra med att bo här. Jag har eget rum och badrum, men delar kök med kanske 10-12 andra. Verkligen jättehärliga människor! Det har redan blivit ett antal sena kvällar vid köksbordet då vi bara har suttit och pratat och skrattat... Och sånt tycker jag ju om! :) Måste verkligen säga att svenskar är så duktiga på att ta kontakt  med nya människor, även om det i början blev en liten kulturkrock för mig... På min våning finns det faktiskt tre stycken finländare, så det är ju också lite roligt. :)

Själva Uppsala kan jag inte direkt påstå att jag vet så mycket om ännu, eller att jag hittar speciellt bra där. Men jag hittar att gå närmaste vägen in till stan själv, och det är jag nöjd över. Förra veckan traskade iallafall jag och hela klassen runt i stan på vår nollning, alltså gulis. Vi var utklädda i enlighet med namnen på våra lag, alltså Adam & Eva, Profeter, Munkar & Nunnor, Missionärer o.s.v. och så hade vi olika uppgifter att utföra. Så nu kan jag skryta (?) med att jag har spelat upp ett  totalt oförberett drama på gågatan i Uppsala, tvättat folks fötter i Fyrisån, sprungit upp och ner för trapporna utanför biblioteket och blivit fotograferad tillsammans med ärkebiskopen. Vi hade verkligen jättekul! :)

Nu skall jag ta tag i dagens uppgifter och plugga lite...
Sköt om er!

1 kommentar: